Boala și tămăduirea sufletului

30,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Boala și tămăduirea sufletului

Ortodoxia nu poate fi o filosofie și un moralism sterp, ci o știință a tămăduirii. Ea îl tămăduiește pe om. Teologia ortodoxă este strâns legată mai mult de medicină decât de filosofie. După cum un bolnav, pentru a se putea vindeca, trebuie să-și conștientizeze boala și să cerceteze un doctor, tot așa stau lucrurile și în privința bolii duhovnicești. Din păcate, trăim într-o epocă în care păcatul de căpetenie este necunoașterea stării în care ne aflăm.
Dacă nu cercetăm însă unde se află boala, cum putem ști ce să vindecăm? Dacă pentru trup omul urmează un tratament greșit, nu va ajunge niciodată să se vindece. La fel se întâmplă și cu sufletul. Trebuie să știm că boala este omorârea minții. Îndată vom înțelege și că tămăduirea este luminarea minții. Cu Sfintele sale Taine și întreaga sa Tradiție ascetică, Biserica vrea să ne călăuzească unde se afla Adam, adică la luminarea minții, iar de acolo la îndumnezeire, care era destinația inițială a omului. Prin urmare, este de mare importanță să localizăm boala.
Biserica este un Spital duhovnicesc care îi tămăduiește pe oameni. Nu este o organizație a oamenilor buni și evlavioși, ci Trupul binecuvântat al lui Hristos, în sânul căruia oamenii se tămăduiesc. Îi primește pe cei bolnavi și le tămăduiește rănile duhovnicești.

Ierótheos
Mitropolit al Nafpaktosului

Detalii

Editura
Autor
Mitrop. Ierotheos Vlachos
Editura
Editura Sophia
An apariție
2022
Format
13 x 20 cm
Pagini
232
ISBN
978-973-136-876-4
Tip coperta
Brosata
Traducator
Protosinghel Teofan Munteanu
Descriere scurta

CUPRINS

Introducere

Prima întâlnire

1. Ortodoxia — calea tămăduirii

2. Boala sufletului

3. Tămăduirea sufletului

4. Cunoaşterea lui Dumnezeu

5. Monahismul ortodox

6. Tradiţia ortodoxă

Concluzie