Canoanele Domnului nostru Iisus Hristos, Acatistul și rugaciuni folositoare de suflet

3,50 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Canoanele Domnului nostru Iisus Hristos, Acatistul și rugaciuni folositoare de suflet

Canon de umilință către Domnul nostru Iisus Hristos

In adanc a asternut de demult toata oastea lui Faraon, puterea cea prea-intrarmata; iar Cuvantul intrupandu-se a pierdut pacatul cl prea rau, Domnul cel prea slavit, caci cu slava s-a preaslavit.

Pripeala: Iisuse preadulce, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma.

Iisuse prea dulce Hristoase, Iisuse indelung-Rabdatorule, vindeca ranile sufletului meu, Iisuse, si indulceste Te rog, inima mea, mult Milostive, ca fiind mantuit sa te slavesc pe Tine, Iisuse, Mantuitorul meu.

Iisuse preadulce Hristoase, Iisuse, deschide-mi usile pocaintei, Iubitorule de oameni Iisuse, si ma primeste pe mine, cel ce cad la Tine si fierbinte Te rog, Iisuse Mantuitorul meu, cel ce esti iertarea pacatelor.

Slava...

Iisuse preadulce Hristoase, Iisuse, scoate-ma din mana lui veliar cel inselator, Iisuse, si ma fa statator de-a dreapta slavei Tale; Iisuse, Mantuitorul meu, izbaveste-ma de partea cea de-a stanga.

Si acum...a Nascatoarei de Dumnezeu:

Stapana, care ai nascut pe Iisus Dumnezeu, roaga-L pentru noi netrebnicii robii tai, Preacurata, ca sa ne izbavim de munci cu rugaciunile tale, noi cei intinati, ceea ce esti fara de intinaciune, primind intru tine slava cea de-a pururea.

Cred ca vei veni sa judeci viii si mortii si toti vor sta intru a lor randuiala: batranii si tinerii, conducatorii si supusii lor, domnii si judecatorii, bogatii si saracii, femeile si barbatii. Oare cum ma voi afla eu atunci? Drept aceea, strig tie: Da-mi, Doamne, mai inainte de sfarsit sa ma pocaiesc.

.... ..... ...... ....... .......

„Dacă nu apuc să-l citesc la vremea potrivită, pot să citesc la lucru, şezând?”. La aceasta vă voi răspunde că nu trebuie să faceţi aşa ceva: oare citirea acatistului este ca dările, care se cer de la oameni cu stricteţe şi pe care până nu le plăteşti, nu eşti liniştit? Nicidecum: Dumnezeu vrea de la noi libertate. Dacă se întâmplă să nu îndepliniţi citirea la vremea cuvenită, pocăiţi-vă şi socotiţi-vă, cu smerenie, datornică, dar nu vă tulburaţi; aşa va fi mai bine decât dacă veţi citi acatistul cum se va nimeri, iar apoi vă va fura gândul că aţi îndeplinit şi deja nu mai sunteţi datoare, iar de smerenie veţi uita.

Detalii

Tip coperta
Capsată
An apariție
2014
ISBN
978-606-8654-13-3
Pagini
96
Format
10/14
Editura
Agapis
Inaltime
10
Lungime
14
Descriere scurta

Cred că vei veni să judeci viii și morții și toți vor sta întru a lor rânduială: bătrânii și tinerii, conducătorii și supușii lor, domnii și judecătorii, bogații și săracii, femeile și bărbații. Oare cum mă voi afla eu atunci? Drept aceea, strig ție: Dă-mi, Doamne, mai înainte de sfârșit să mă pocăiesc.