Cerșetorii de miracole

30,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Cerșetorii de miracole

Cerșetorii de miracole se constituie într‑un proces al implacabilului spirit al secolului nostru – tulburător de frumos, dar atât de crud și oprimant pentru individ. Răul universal este denunțat în chipul blestemului de care suferă rasa neagră din Statele Unite și din Africa. Istoria este atroce și e nevoie de gândirea elevată a lui Gheorghiu, sunt solicitate întregul său talent, întreaga lui artă pentru a o face suportabilă.
Puțini autori au știut mai bine decât autorul Cerșetorilor de miracole să prezinte complicatele realități economice, politice, morale ori de altă natură ale lumii de astăzi, nespus de greu de cuprins de mintea omenească, sursă a unei imense dispute, a unui uriaș conflict, ce terorizează și devastează sărmana noastră umanitate.

André Billy (Academia Goncourt)

***

Drama Cerșetorilor de miracole se împletește, sub condeiul de aur al lui Gheorghiu, cu drama unui exilat român, Zeno Valahul – personaj de primă mărime al cărții, cu alese însușiri creștine –, aflat pururea în căutarea Adevărului și dreptății, jinduind în fiecare clipă după țara sa pierdută din Carpați și de la Dunăre...

Detalii

Editura
Editura
Sophia
An apariție
2022
Format
13 x 20
Pagini
272
ISBN
978‑973‑136‑886‑3
Tip coperta
Brosata
Descriere scurta

Constantin Virgil Gheorghiu

Constantin Virgil Gheorghiu
Personalitate de anvergura mondiala, Constantin Virgil Gheorghiu a fost diplomat interbelic, jurnalist, poet, romancier si preot ortodox roman. Nascut in 1916, Constantin Virgil Gheorghiu a ales calea exilului, dupa ocuparea Romaniei de catre Armata Rosie. Incepand cu anul 1948 a trait in Franta, unde a publicat peste 40 de carti. Despre celebrul sau roman "Ora 25", tradus in numeroase limbi straine, Mircea Eliade afirma: "N-am citit nimic, in nici o literatura, care sa se apropie, cat de departe, de teroarea istoriei pe care o indura personajele Dumitale. Consider Ora 25 una dintre cele mai mari carti ale generatiei noastre, din toate tarile".