Dacă tu vrei să scapi de fumat, Sf. Ioan de Kronstadt te poate ajuta!

3,50 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Cod produs - SKU 9786068654324

Descriere

Dacă tu vrei să scapi de fumat, Sf. Ioan de Kronstadt te poate ajuta! Sfinţii nu sunt „picaţi din Cer“. Ei nu sunt îngeri. Au fost şi sunt oameni ca noi. Cei care sunt sfinţi în viaţă nu ştiu că sunt sfinţi, ci, în adâncul smereniei lor realizează micimea lor şi măreţia lui Dumnezeu. Omul e „nimic“ comparativ cu Universul, dar e „totul“ comparativ cu valoarea pe care i-a dat-o Dumnezeu prin Întrupare.

Sf. Ioan de Kronstadt este unul din aceştia.
Alături de el stau puternici ajutători: Sf. Luca – doctorul, Arhiepiscopul Crimeii, Sf. Siluan Athonitul, Sf. Nectarie din Eghina, Sf. Nicolae Velimirovici, Sf. Nicodim Aghioritul…
Virtutea este permanentizarea binelui. Viciul este permanentizarea răului. Fumatul e un păcat, şi poate deveni un viciu.
Din moment ce fumatul modifică chiar şi codul genetic, înseamnă că fumătorul îşi condamnă tot neamul la riscuri încă neştiute. Afirmaţia de mai sus e ştiinţifică, nu religioasă.
Dincolo de faptul că fumatul e un păcat, argumentul de mai sus este deajuns ca fumătorii să înceapă rugăciunile din prezenta carte pentru ca prin sfinţii Săi, să-i ajute să părăsească acest viciu…

Prin efort propriu, sprijinit de harul (puterea) lui Dumnezeu au reuşit să ducă viaţă de „înger în trup“… Unii sfinţi, înainte de a păşi pe calea sfinţeniei s-au confruntat cu mari păcate, inclusiv crime. Ei sunt dovada că Dumnezeu iartă orice păcat de la care omul se întoarce şi urmează Calea Lui.

Biserica a luat prin multă cernere învăţături ale trăitorilor profunzi şi le-a tezaurizat. Acest tezaur este unic şi este ca „firul cu plumb“: nu poate înşela.
Biserica este garantul învăţăturilor şi practicilor pe Calea Mântuirii.
Este diferenţă între omul religios şi omul credincios şi creştinul bun.
Religios este oricine are o gândire şi o practică religioasă de orice fel.
Omul credincios este cel care primeşte şi aplică în practică orice şi oricum.
Bunul creştin este cel ce îşi dă interesul să se adape din Învăţătură şi practică garantată, ortodoxia mergând mână în mână cu ortopraxia.( Sf. Ioan de Kronstadt)

 

Iti recomandam si Capcanele iadului Superstiții, tâlcuirea viselor, vrăji, farmece
Detalii

SKU
9786068654324
Editura
Editura
Editura Agapis
Format
A6
Pagini
64 pagini
Descriere scurta

Sfântul Ioan din Kronstadt
Sfântul Ioan din Kronstadt care a trăit în veacul al XIX-lea şi a adormit pe 20 decem-brie 1908, a fost o personalitate rară şi cu totul harismatică a Bisericii Ortodoxe din Rusia.

El a dovedit că atunci când credinţa este unita cu voinţa şi cu dragostea pentru Dumnezeu şi pentru aproapele, se săvârşesc într-adevăr mari minuni. Dacă am căuta un exemplu de preot în vremurile contemporane care să adune în per-soana sa toate calităţile păstorului, nu am găsi un exemplu mai potrivit decât Sfântul Ioan din Kronstadt.