Dicționarul vieții veșnice

30,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Dicționarul vieții veșnice

…) Nici unul dintre cei aflati in acest loc de lumina, pace si negraita bucurie, nu a intrat aici prin bogatia si veselia de pe pamant, nici prin faima, sau stiinta, ori prin coroana sau domnie, ci numai prin credinta tare si nadejde, prin plecare inaintea voii lui Dumnezeu, rabdare, ori pocainta la vreme.

Fiindca Dumnezeu nu cauta la rang sau la averea pe care a avut-o omul pe pamant, ci la inima omului. In Imparatia Lui intra: cei cu suflete regesti, nu cu coroane; cei bogati in mila si credinta, nu in bani si pamanturi; cei priceputi in intelepciunea lui Dumnezeu, iar nu in cea a lumii acesteia; cei cu inima vesela, nu de chiote si dansuri, ci de bucuria si veselia lui Dumnezeu, dupa cum spune Psalmistul: Inima mea si trupul meu s-au bucurat de Dumnezeul Cel Viu (Ps. 83, 2).
Sfantul Nicolae Velimirovici

Dicționarul vieții veșnice
,,Lupta cu noi înșine, se rezumă la nimicirea voinței proprii pentru a face voința Tatălui Celui din ceruri,,

Cu alte cuvinte, numai dacă ne vom clădi casa lăuntrică pe stânca lui Iisus, dacă ne vom clădi cetatea pe stânca harului de sus, iar nu pe nisipul propriilor noastre puteri și voințe, numai atunci răul din noi înșine și răul din afară nu va avea putere să ne vatăme. Și numai atunci vom izvorî din stânca noastră lăuntrică roadele Duhului: „dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea” (Galateni 5, 22-23).

De nu ne vom zidi casă pe această stâncă și de nu vom face aceste roade, nu vom putea să vedem Adevărul, chiar de ne vom uita la El ca Pilat și ca fariseii, nu vom putea mărturisi pe Hristos, nici nu vom avea curajul și eroismul necesar ca să luptăm împotriva vrăjmașului nevăzut și împotriva vrăjmașului din noi înșine.

(Arhimandritul Paulin Lecca, Adevăr și Pace, Tratat teologic, Editura Bizantină, București, 2003, p. 37)

Detalii

Tip coperta
Brosata
An apariție
2014
ISBN
978-606-550-148-5
Pagini
552
Format
13X20 CM
Editura
Egumenita
Descriere scurta
Nici unul dintre cei aflati in acest loc de lumina, pace si negraita bucurie, nu a intrat aici prin bogatia si veselia de pe pamant, nici prin faima, sau stiinta, ori prin coroana sau domnie, ci numai prin credinta tare si nadejde, prin plecare inaintea voii lui Dumnezeu, rabdare, ori pocainta la vreme.