Dumnezeu povestit pe înțelesul unei femei

30,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere


Dumnezeu povestit pe înțelesul unei femei


Nu este un secret că femeile constituie majoritatea Bisericii. Ce gîndesc femeile, cum Îl văd ele pe Dumnezeu, ce cred despre păcat sau despre alte aspecte ale credinței ne este foarte puțin cunoscut, predica în Biserica Ortodoxă fiind un monopol al bărbaților. Jurnalista Doina Popa de la revista mondenă VIP Magazin, cea mai influentă revistă din Republica Moldova, are ideea să pună un set de întrebări despre credință celui mai citit scriitor ortodox contemporan din România. Autorul Antiparentingului, cartea cu cel mai mare răsunet și cele mai mari vînzări în 2017, răspunde în stilul său caracteristic la 33 de întrebări despre Dumnezeu și credință.




Ieromonahul Savatie, pe numele său de mirean Ștefan Baștovoi, (nume de martir, care nu i-a plăcut) s-a născut pe 4 august 1976 în Chișinău. Tatăl său, Valentin, a fost profesor de logică la Universitatea „Ion Creangă”, adept al ateismului științific; iar mama – Claudia, absolventă a Institutului de Arte, secția regie.[3] Până la călugărie a fost ancorat în concepțiile tatălui său.

A absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Când era în clasa a XII-a, a fost internat la Spitalul Socola, unde a scris ciclul Un diazepam pentru Dumnezeu, care l-a consacrat ca poet. Ulterior, a obținut premiile revistelor Convorbiri literare, Timpul, Dacia literară. Începând cu 1993, a publicat poezie, povestiri, fragmente de roman, eseuri și articole în cele mai importante reviste literare din România și Basarabia. Între anii 1996-1998 a fost student la Facultatea de Filozofie a Universității de Vest din Timișoara, pe care a abandonat-o. În 1999 a fost tuns în monahism, primind numele de Savatie. La 28 octombrie 2000 a fost hirotonit ierodiacon, iar pe 4 august 2002 ieromonah. Astăzi viețuiește la Mănăstirea «Noul Neamț», Patriarhia Rusă, din satul Chițcani, situat între Tiraspol și Tighina, în Transnistria (teritoriul din cadrul Republicii Moldova controlat de separatiști). A condus revista de spiritualitate ortodoxă Ekklesia și a predat iconografia la Seminarul Teologic din Chișinău, cu sediul în Mănăstirea Noul Neamț, închinată Moscovei. Este fondatorul editurii Cathisma din București. A fost și moderator al unei emisiuni televizate. De câțiva ani și-a deschis un atelier unde coase genți.








Dumnezeu povestit pe înțelesul unei femei


Detalii

Descriere scurta

O carte plină de candoare și prospețime, care te poartă în adevărate excursii biblice și patristice, asemenea unei plimbări în fapt de seară. De la grădina Raiului și facerea lumii pînă la stihiile care ajung să se răzbune pe oameni, întrebările te mențin într-o așteptare plină de emoții și încîntare intelectuală. O poveste despre zodii și genealogii, spaime și prejudecăți, iubire și trădare, scrisă cu iscusința unui romancier și delicatețea unui poet. Referințele la texte vechi și comentariile de mare finețe teologică descoperă un Dumnezeu plin de iubire și explică în cuvinte simple marile contradicții reproșate Bibliei.

Ieromonahul Savatie Baștovoi este un scriitor, poet, traducător și editor român născut în Chișinău. Este autorul a peste douăzeci de cărți vîndute într-un tiraj cumulat de aproape jumătate de milion de exemplare. Este unul dintre cei 27 de scriitori români contemporani care au reprezentat România la Salonul de Carte de la Paris din 2013, anul în care România a fost țară invitată de onoare. Cărțile și conferințele sale despre credință au adus un suflu nou în predica din România anilor 2000. Întotdeauna intrigant, folosind mijloace artistice și practicînd amestecarea genurilor, S.B. reușește totodată să rămînă fidel tradiției ortodoxe. Este prezent în Enciclopedia Ortodoxiei Românești editată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române sub îndrumarea Patriarhului Daniel. Este membru al Uniunii Scriitorilor și al Uniunii Jurnaliștilor din Moldova. Dintre cărțile sale cele mai cunoscute fac parte: Antiparenting, A iubi înseamnă a ierta, Între Freud și Hristos, Cartea despre femei, Nebunul (roman), Diavolul este politic corect (roman), Iepurii nu mor (roman tradus în franceză și italiană), Învățăturile unei prostituate bătrîne către fiul său handicapat (roman tradus în franceză).