Elemente de psihologie ortodoxa

30,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Elemente de psihologie ortodoxa

Fundamentala carte a cunoscuților psihologi ortodocşi din Sankt-Petersburg – specialiști cu vastă experiență profesională și totodată profund atașați de experiența creștinismului ortodox – se impune prin coerenţa, precizia şi deplinătatea expunerii, comparând şi îmbinând acolo unde este cazul, într-o manieră caracteristică, acumulările ştiinţei psihologice şi multimilenara experienţă, încuviinţată şi însuflată de Dumnezeu, a asceticii ortodoxe.
Atât pentru specialiştii care doresc să-şi pună cunoştinţele şi talentul în slujba vindecării şi mântuirii sufletelor, cât şi pentru toţi cei ce vor să obţină o perspectivă cât mai completă asupra problemelor sufleteşti, perspectivă care să întrunească tot ce este mai bun din tradiţie şi din modernitate, cartea de faţă reprezintă o lucrare de referinţă în domeniul de tot mai mare interes al psihologiei şi psihoterapiei ortodoxe.

Psihologia şi viaţa duhovnicească pornesc din alte considerente. Antropologia lor este total diferită. Nu putem însă să ignorăm psihologia sau elementele psihologiei, elemente ce ajută în special oamenii care sunt atei şi care nu vor să folosească tradiţia isihastă a Bisericii. Este un leac pentru oamenii care sunt departe de Dumnezeul cel Viu şi se găsesc într-o mare chinuire. Trebuie folosită însă cu mult discernământ şi cu mare atenţie. Leacurile pot să ajute trupul care a suferit o rană mare, vindecarea însă va veni doar la renaşterea omului în harul lui Dumnezeu. Oricum, rănile psihice se vindecă prin rugăciune.”

 

Elemente de psihologie ortodoxa

Detalii

Categorii
Editura
Descriere scurta

Învăţătura creştină despre puterile sufletului • despre stările psihice •
despre atenţie și memorie • despre imaginaţie şi fantezie • despre virtuţi