In cautarea fericirii conjugale

20,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

In cautarea fericirii conjugale
Nu mi-am propus aici să învăţ pe cineva în baza observaţiilor personale. Scopul cărţii este cu totul altul: a corela opiniile creştine referitoare la problema sexuală cu abordările medico-psihologice. Este important ca cititorul să primească informaţiile necesare pentru reflecţie, pentru o vieţuire cumpătată şi înţeleaptă, chiar şi în cazurile complicate cu care se poate confrunta în viaţă.
Feluritele teorii şi practici lumeşti nu iau în considerare deloc sau perturbă în mod voit ciclicitatea firească a relaţiilor intime. Ce sunt însă aceste ritmuri şi de ce este atât de important ca ele să fie respectate? Vom încerca să analizăm această chestiune din trei puncte de vedere: spiritual, genetic şi fiziologic. (Konstantin V. Zorin)

Curăția este o stare a inimii la care se ajunge prin înfrânarea poftelor trupești și prin refuzarea ispitelor ce vin prin gânduri și dorințe. Curăția inimii este o paradigmă a desăvârșirii, ca și castitatea, însă aceasta din urmă înseamnă o liniște neînfruntată, fiind o anticipare a vieții veșnice. Castitatea și curăția sunt expresii ale iubirii față de Dumnezeu și față de semeni.


Pentru mireni, castitatea și curăția inimi sunt virtuți sociale, întrucât prin lucrarea și sporirea lor crește și posibilitatea unor relații umane de dragoste adevărată, întemeiate pe această iubire jerfitoare a castității și nu pe dorințele egoiste trupești. Astfel, în vederea căsătoriei, aceste virtuți sunt hotărâtoare pentru fericirea căminului conjugal, pentru împlinirea celor doi în viața aceasta, dar mai ales pentru dobândirea celei viitoare, a fericirii veșnice în Împărăția lui Dumnezeu.


In cautarea fericirii conjugale