In legatura cu cerul Carte de rugaciuni pentru copii pana la 10 ani

11,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

In legatura cu cerul Cei mici au acea minunată curăție a primei copilării, încât toate gesturile lor par o gingașă rugăciune de slavă adusă lui Dumnezeu. Pe măsură ce cresc, încet și cu dragoste, ei trebuie aduși la deprinderea rugăciunii conștiente. Cartea de rugăciuni „În legătură cu Cerul” vine în întâmpinarea acestei nevoi.

O introducere de câteva pagini, ca o poveste, însoțită de ilustrații deosebit de sugestive, le deschide celor mici perspectiva frumoasă și animată a Cerului. Minunata lume nevăzută le trezește în mod firesc dorința explorării. Chipul iubitor al Domnului Hristos, redat cu atâta gingășie de ilustratoarea Cristina-Diana Enache, îi întâmpină și îi atrage pe cei mici, care sunt îndemnați să-L păstreze mereu ca pe un Prieten bun. Legătura cu această lume minunată a Cerului se face prin rugăciune.

Rugăciunile alese sunt predominant în versuri, în general scurte, încât să fie receptate de cei mici ușor și cu plăcere. Volumul cuprinde și poezii-rugăciuni ale poetei Florica Bațu Ichim.

Cartea depășește formatul clasic al cărților de rugăciuni, aducând noutăți și surprize. E bogat decorată cu ilustrații și jocuri de culori decorative; conține sugestii inedite.

In legatura cu cerul

Omul este legătura ce unește pământul cu cerul

Impărăţia Domnului nostru Iisus Hristos este alcătuită din ființe duhovnicești nemuritoare: „Dumnezeu nu este al morţilor, ci al celor vii; că toți Lui viază” (Luca 20, 38) şi că „de viem, Domnului viem, și de murim, Domnului murim, deci sau de viem sau de murim, ai Domnului suntem. Că spre aceasta a viețuit, a murit și a înviat Hristos, ca să stăpânească și pe cei morţi și pe cei vii” (Romani 14, 8-9) după cum este însuși Creatorul lor. Aceste ființe sunt îngerii şi sufletele oamenilor binecredincioşi. Îngerii şi sufletele nu sunt fiinţe impersonale, ci persoane (Teologia lui Rudakov). Câtă vreme sufletul locuieşte în trup, el se găseşte pe pământ, însă după despărţirea sa de acesta trece în lumea îngerilor, în lumea de dincolo. Omul, prin îndoita sa alcătuire - din suflet şi din trup -, se află la hotarul dintre lumea văzută şi cea nevăzută, formând un minunat amestec din duh şi materie, din ceresc şi pământesc, din veşnic şi trecător. Omul este legătura ce unește pământul cu cerul. Adevărata sa menire este să fie înger pămâtesc şi om ceresc.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pp. 37-38)

Detalii

Descriere scurta

Cei mici au acea minunată curăție a primei copilării, încât toate gesturile lor par o gingașă rugăciune de slavă adusă lui Dumnezeu. Pe măsură ce cresc, încet și cu dragoste, ei trebuie aduși la deprinderea rugăciunii conștiente. Cartea de rugăciuni „În legătură cu Cerul” vine în întâmpinarea acestei nevoi.