Mama tata cresteti-ma in iubire!

18,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Mama tata cresteti-ma in Iubire! Nicoleta Horduna este licențiată în psihologie și asistență socială. Și-a început activitatea profesională ca profesor-institutor de limba franceză și, din 2006 până în prezent, s-a implicat ca psiholog în diverse activități din sectorul nonguvernamental, contribuind la dezvoltarea și implementarea de programe și metodologii de lucru pentru copii și tinerii separați de părinți, dar și pentru copiii cu părinți plecați în străinătate sau aflați în risc de separare de familie. Experiențele variate de lucru cu copiii lipsiți de dragostea și de prezența părinților au ajutat-o să înțeleagă mai bine universul celor mici și lipsiți de protecția părintească și i-au înlesnit apropierea de aceștia.
Cartea de față este rodul experiențelor ei ca mamă și psiholog, a căutărilor și a reflecțiilor personale, a dragostei necondiționate/crescânde față de fiul ei, a dorinței de a împărtăși din propriile experiențe și altor părinți.
Mihaela Zanoschi,
Director Executiv Asociația „Bună Ziua, Copii din România”

Cuprins


Introducere / 5


Creștem cu dragoste / 8


ADAPTAREA LA GRĂDINIȚĂ. Primul contact susținut cu lumea de dincolo de „acasă” / 19
Cum s-a născut Jupiter
FURIA văzută fără „ochelari” / 39
Mihai-cel-Furios și fructul necunoscut
LIMITELE. Încăpățânându-ne să nu ne încăpățânăm / 55
Călătorie în lumea lui Nu Vreau
AGRESIVITATEA. „Sunt ceea ce mă determinați să fiu” / 71
Peripețiile fetiței Mânătarcă
FEEDBACK ABSENT sau NEGATIV. Copilul „invizibil” și copilul „amputat” / 95
Bob Mărunțel
FEEDBACK POZITIV și ARGUMENTAT. Rodire și împlinire / 109
Dezlănțuirea lui Stai-că-Vine-Stai-că-Pot
ASCULTAREA. „Dar pe mine cine mă ascultă?” / 123
Povestea lui Fulg-de-Nea
Despre PUTEREA de a fi părinte / 133
Venirea în lume a lui Fir-Întreg
PIERDERE și SUFERINȚĂ. Când pierderea produce dezechilibre, iar suferința devine drum al vindecării / 155
În pânzele fricii


Mama tata cresteti-ma in Iubire!

Detalii

Descriere scurta

Prezentare Mama, tata, cresteti-ma in Iubire!:

„Mamă, tată, creșteți-mă în Iubire!” este o carte-inimă, care pulsează viu, prin cuvinte, ca un sânge ce hrănește și crește temeinic omul. Căci, mai înainte de a fi autoare, Nicoleta Horduna este om, un om de o minunată profunzime. Ea nu doar că a acceptat provocarea de a fi om și părinte, dar deține și mijloacele de exprimare care scot la iveală, din adâncuri de ființă, agoniseala înțelepciunii și a experiențelor proprii, astfel încât cititorii să le poată gusta cu ușurință și să se bucure de dulceața lor.

Dragostea este cea care ghidează pe drumul educației. Ea este suverană, dar nu lipsită de fermitate și repere. De aceea, în confuzia actuală generată de conflictul între metodele tradiționale de educație și numeroasele curente mai noi de parenting, cartea Nicoletei Horduna ne oferă un demers ce respiră autenticitate pe drumul căutării și al devenirii, ba chiar al desăvârșirii în cele ale „părinției”, cum îi place autoarei să spună.

În paginile cărții, expunerea este ilustrată, la sfârșitul fiecărui capitol, printr-o poveste-metaforă ce poate fi la fel de bine gustată de copii și adulți. Poveștile sporesc valoarea cărții prin profunzimea temelor, calitatea ideilor-metaforă și limbajul plin de poezie.
Amalia Dragne
*