Oglinda duhovnicească vol 2

26,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Carte inclusă în Pachetul promoțional - Oglinda duhovnicească

Oglinda duhovnicească vol 2

Vrei pachetul promotional Oglinda duhovniceasca - Click aici pentru a vizualiza Pachetul

Oglinda duhovniceasca vol 1 - Click aici pentru a vizualiza cartea!

Oglinda duhovniceasca vol 3 - Click aici pentru a vizualiza cartea

Oglinda duhovniceasca vol 4 - Click aici pentru a vizualiza cartea

Oglinda duhovniceasca vol 5 - Click aici pentru a vizualiza cartea

Oglinda duhovniceasca vol 6 - Click aici pentru a vizualiza cartea

Prin lume umblă astfel tot felul de reviste, jurnale şi cărţi pline de toate îndemnurile spre desfrânări; aceste îndemnuri le vede tinerimea de azi şi pe afişele de pe străzi, la teatre, cinematografe; iar în sate chiar la şcoala primară, unde se dau astfel de reprezentaţii, uneori chiar şi de elevi de şcoli secundare; apoi orice băiat mic găseşte întotdeauna „un prieten“ sau „o prietenă“, ori de vârsta lui, ori mai mare, care îi arată păcatul în toată goliciunea lui, zugrăvindu-i-l în culori cât mai atrăgătoare şi îl îndeamnă să-l facă.

Multe din aceste lucruri le învaţă oamenii şi copiii la plug, la coasă, la seceră, la păscutul vitelor, la clăci, la şezători de noapte, la priveghiuri păgâneşti (a). Aşa că, e de mii de ori mai bine, să afle copiii mai întâi din gura noastră aceste lucruri, (nu spre a le face, ci spre a se feri de ele) pentru că acum când le află de la noi, vor afla şi care e păcatul, dar şi greutatea pedepsei lui; astfel când va veni ademenitorul va găsi un zid întărit şi pregătit pentru luptă În anul 1915-1916 eram concentrat ca militar, la graniţa Câinenii de Argeş şi Vâlcea cu divizionul I Artilerie de munte 75mm, în vederea apropiatei intrări în războiul cel mare pentru cucerirea ţinuturilor române care gemeau sub piciorul străinilor. Ca reangajat am fost delegat să aprovizionez divizionul cu alimente din Rîmnicu-Vâlcea.
Observând în drumul acesta două Sf. Mănăstiri, „Cozia şi Turnu“, prinzând vreme, le-am vizitat, prima mea vizită în Sfintele Mănăstiri, şi plăcându-mi, m-am hotărât să mă spovedesc. Într-o seară mergând cu trenul de la Câineni la Rm. Vâlcea,m-am dat jos şi m-am dus la Sf. Mănăstire Turnu, unde ajungând am rugat pe Părintele Duhovnic, un venerabil Preot bătrân, ca să mă spovedească şi să mă grijească creştineşte, în vederea războiului şi morţii ce bătea la uşă. Preacuviosul Părinte Duhovnic, mai înainte de a mă spovedi, mi-a dat să citesc „Învăţătura pentru Sf. Canoane“ unde găsind multe canonisiri care mă priveau şi pe mine, mintea mi s-a deschis ca mugurul şi floarea primăvara, când are umezeală, căldură şi lumină de ajuns. Cunoscându-mi păcatele şi canonisirea lor, m-am simţit, cu toată trufia ostăşească, îmbrăcat în cernita haină a umilinţei vameşului, şi aşa cum mi-a hotărât duvnicul canonul, l-am primit bucuros părându-mi-se mic, faţă de Sfânta Pravilă pe care o citisem în parte. Acest prilej binefăcător mântuirii sufletului, nevredniciei mele, care m-a atras către Prea Sfântul Dumnezeu şi m-a pus în slujba Lui, a fost încă un îndemn pentru a lucra la această carte arătătoare feluritelor păcate şi canonisirilor lor spre tămăduirea rănilor sufleteşti. Cititorii vor găsi în această carte întrebările cu ajutorul cărora, ei îşi vor putea cerceta conştiinţa în fiecare seară, pentru a descoperi în sufletul lor păcatele cu care s-au îngreuiat în acea zi (a). Când ei vor vedea că la o întrebare din acestea şi-au descoperit un păcat, să caute atunci şi nota care este pusă pentru ea dedesubtul rândului; în această notă s-a arătat, pe cât s-a putut, ce hotărăşte, sau ce zice Dumnezeu în Sfânta Scriptură şi în canoanle bisericeşti cu privire la cei ce au săvârşit acest păcat.


Oglinda duhovnicească vol 2

Părintele Nicodim Măndiță – Mărturisitor în temnițele comuniste

Prin Sentința nr. 38 din 22 ianuarie 1965 a Tribunalului Militar București, părintele Măndiță a fost condamnat la 8 ani închisoare corecțională pentru delictul „răspândire de publicații interzise”

Detalii

Editura
Autor
Protosinghel Nicodim Măndiță
Editura
Agapis
An apariție
2008
Format
A5
Pagini
416 pagini
ISBN
ISBN: 978-973-97218-6-8
Tip coperta
Brosata
Descriere scurta

Cu ajutorul mult-milostivului Dumnezeu am ajuns cu retipărirea cărţii „Oglinda Duhovnicească“ până aici.

Văzând că adaosurile necesare măresc această lucrare, în dorinţa de a fi cât se poate mai portativă pentru cititori, am împărţit-o în trei, având fiecare parte mai multe broşuri.

Partea I-a cuprinde „păcatele contra Duhului Sfânt şi păcatele strigătoare la cer“ cu canonisirile şi feluritele învăţături curăţitoare sufletelor de acele păcate.

Partea II-a, de faţă, cuprinde „păcatele contra celor zece porunci“ cu canonisirile şi învăţăturile necesare scopului curăţirii sufletelor de ele.

Partea III-a cuprinde „cele şapte păcate de moarte, păcatele stăine şi păcatele contra faptelor milei sufleteşti şi trupeşti“, cu canonisirile şi sfaturile tămăduitoare de aceste ucigătoare păcate.

Dând drumul în lume şi la această modestă lucrare, rugăm pe Bunul Dumnezeu a-i da Har înmulţit, ca să lucreze cu puteri Divine şi succes la curăţirea sufletelor de păcate şi readucerea lor la credincioşia şi vieţuirea după Dreptarul Ortodoxiei noastre.


„Darul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi Împărtăşirea Sfântului Duh, să fie cu noi cu toţi, fraţilor, în veacul acesta şi în veacul viitor. Amin“ (a).

Cel mai mic între Iereii – Monahi
Nicodim Măndiţă
Protosinghel

Taguri