Pollyanna domnișoară vol 2

18,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Pollyanna domnișoară vol 2 Pollyanna este un roman din 1913 al autorului american Eleanor H. Porter , considerat un clasic al literaturii pentru copii . Succesul cărții a făcut ca Porter să scrie în scurt timp o continuare, Pollyanna Grows Up (1915). Au maifost publicate mai târziuîncă unsprezececontinuări Pollyanna , cunoscute sub numele de „Cărți fericite”, majoritatea scrise de Elizabeth Borton sau Harriet Lummis Smith . Au urmat alte continuări, inclusiv Pollyanna Plays the Game de Colleen L. Reece, publicată în 1997. Datorită faimei cărții, „Pollyanna” a devenit un cuvânt de cuvant pentru cineva care - la fel ca personajul din titlu - are operspectivă optimistă ; [1]o tendință subconștientă spre pozitiv este adesea descrisă ca principiul Pollyanna . În ciuda utilizării curente a termenului pentru a însemna „excesiv de vesel”, Pollyanna și tatăl ei au jucat jocul vesel ca o metodă de a face față dificultăților și durerilor reale care, alături de noroc și bucurie, modelează fiecare viață.

Pollyanna a fost adaptată pentru film de mai multe ori. Unele dintre cele mai cunoscute sunt versiunea din 1920 cu Mary Pickford , iar versiunea Disney din 1960 cu actrița pentru copii Hayley Mills , care a câștigat un Oscar special pentru rol.

Personajul din titlu este Pollyanna Whittier, un copil de unsprezece ani , orfan [2] , care merge să trăiască în orașul fictiv de Beldingsville, Vermont , cu ea bogat , dar sever și rece fată bătrînă mătușa Polly, care nu vrea să ia în Pollyanna dar simte că este datoria ei față de sora ei târzie. Filosofia vieții Pollyanna se concentrează pe ceea ce ea numește „Jocul fericit”, o atitudine optimistă și pozitivă pe care a învățat-o de la tatăl ei. Jocul constă în a găsi ceva de care să vă bucurați în orice situație, oricât de sumbru ar fi. A apărut într-un incident într-un Crăciun, când Pollyanna, care spera la o păpușă în butoiul misionar, a găsit doar o pereche de cârjeinterior. Pregătind jocul la fața locului, tatăl Pollyanna a învățat-o să privească partea bună a lucrurilor - în acest caz, să se bucure de cârje pentru că nu avea nevoie să le folosească.

Cu această filozofie, și cu propria personalitate însorită și sufletul sincer, simpatic, Pollyanna aduce atât de multă bucurie în orașul disperat al New England al mătușii sale, încât îl transformă într-un loc plăcut de locuit. Jocul fericit o protejează de atitudinea severă a mătușii sale: când mătușa Polly o pune într-o cameră la mansardă înfundată, fără covoare sau imagini, ea se bucură de priveliștea frumoasă din fereastra înaltă; când încearcă să-și „pedepsească” nepoata pentru că a întârziat la cină, condamnând-o la o masă de pâine și lapte în bucătărie cu servitoarea Nancy, Pollyanna îi mulțumește răpită pentru că îi place pâinea și laptele, iar ei îi place Nancy.

În curând, Pollyanna îi învață pe unii dintre cei mai tulburați locuitori din Beldingsville să „joace” și jocul, de la o invalidă chinuitoare numită doamna Snow până la un burlac avar, domnul Pendleton, care locuiește singur într-un conac aglomerat. Și mătușa Polly - aflându-se neputincioasă înainte de refuzul plin de viață al Pollyanna de a fi doborâtă - începe treptat să se dezghețe, deși rezistă jocului fericit mai mult decât oricine altcineva.

În cele din urmă, însă, chiar și optimismul robust al Pollyanna este pus la încercare atunci când este lovită de o mașină și își pierde utilizarea picioarelor. La început nu își dă seama de gravitatea situației sale, dar spiritele ei se prăbușesc când i se spune ce i s-a întâmplat. După aceea, se întinde în pat, incapabilă să găsească ceva de care să se bucure. Apoi, oamenii din oraș încep să telefoneze la mătușa Polly, dornici să-i anunțe pe Pollyanna cât de mult le-a îmbunătățit viața încurajările ei; iar Pollyanna decide că se poate bucura totuși că cel puțin a avut picioarele ei. Noile capete cu mătușa Polly se căsătorească cu fostul ei iubit Dr. Chilton și Pollyanna fiind trimis la un spital unde ea învață să meargă din nou și este în măsură să aprecieze utilizarea picioarele ei mult mai mult , ca urmare a fi temporar cu handicap și în stare să meargă bine .

Pollyanna domnișoară vol 2

Detalii

Editura
Descriere scurta

Într-o lume răvășită de insatisfacții, lipsuri și pierderi mai mult sau mai puțin ireparabile, Pol­ly­anna este cel mai bun tonic și medicament, pen­tru că are darul să găsească ceva bun în tot ce se întâmplă, molipsindu-i și pe cei din jur cu atitudinea sa. Jocul ei ne atrage irezistibil în această aventură a regăsirii de sine în ori­zon­tul bucuriei de a fi.
O lectură reconfortantă, pe parcursul că­re­ia realizăm că schimbarea vieții e înlesnită de o sensibilitate atentă și încrezătoare în sensul în­tâmplărilor, sub semnul ludicului, al inocenței și al altruismului.

"Pollyanna domnisoara" este al doilea volum din serie.