Povestiri duhovnicesti vol. 3 Monah Pimen Vlad

10,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Povestiri duhovnicesti vol 3 Anii au trecut, şi iată că Maica Domnului m-a ajutat şi m-a luminat să scot şi volumul III din seria Povestirilor duhovniceşti. Am scris despre lucrurile minunate care se petrec în jurul nostru şi despre persoanele deosebite pe care le-am întâlnit. Sper să vă placă, să vă întărească şi să vă folosiţi duhovniceşte.
Să nu uităm că Maica Domnului ne iubeşte şi mijloceşte mereu la Bunul Dumnezeu pentru noi. Să nu uităm să-i iubim pe sfinţi, să-i cinstim şi să-i chemăm oricând în ajutor, pentru că sunt grabnic ajutători şi rugători la Dumnezeu pentru noi.

Nu se putea ca Maica Vieţii să fie sortită putreziciunii. Taina acestei ridicări la cer a Maicii Domnului a fost descifrată de Apostolul Toma care, prin pronia divină, a cerut să fie deschis mormântul. Şi intrând într-însul, a aflat doar sicriul cu acoperământul ei, odor sfânt, care a fost dus ulterior în Biserica Vlaherne din Constantinopol. Nu ne rămâne decât să împlinim Testamentul Maicii Domnului, sintetizat în cuvintele: „Faceţi ceea ce vă va spune”, rostite cu prilejul nunţii din Cana Galileii – un memento peste veacuri.

Biserica Ortodoxă o numește pe Maica Domnului Preacurată sau Fără de prihană (achrantos în limba greacă). Prea Curata nu a avut păcat, în afară de păcatul strămoșesc, de care a fost izbăvită prin zămislirea întru sine a Fiului lui Dumnezeu.

În ceea ce privește doctrina romano-catolică a Imaculatei Concepții, ortodocșii resping această doctrină considerând-o drept neavenită și chiar eretică, întrucât prin aceasta se încearcă să se scoată de sub influența păcatului originar pe Maica lui Dumnezeu, Care nu ar mai fi părtașă la mântuirea care vine prin Fiul și Dumnezeul Ei.

Preabinecuvântata, mărita Stăpâna noastră


Biserica Ortodoxă o cinstește pe Maica lui Dumnezeu, pentru Fiul Ei. Sfântul Chiril al Alexandriei, împreună cu Sfinții Părinți ai Sinodului de la Efes au insistat asupra apelativului Theotokos (Născătoare de Dumnezeu) pentru Maica Domnului, nu doar pentru a o cinsti pe aceasta, ci și pentru a garanta păstrarea învățăturii corecte asupra Întrupării. Creștinii ortodocși consideră că este imposibil ca un om care crede în Întruparea Domnului să nu o cinstească pe Maica Lui.

Povestiri duhovnicesti vol 3

Detalii

Descriere scurta

Anii au trecut, şi iată că Maica Domnului m-a ajutat şi m-a luminat să scot şi volumul III din seria Povestirilor duhovniceşti. Am scris despre lucrurile minunate care se petrec în jurul nostru şi despre persoanele deosebite pe care le-am întâlnit. Sper să vă placă, să vă întărească şi să vă folosiţi duhovniceşte.
Să nu uităm că Maica Domnului ne iubeşte şi mijloceşte mereu la Bunul Dumnezeu pentru noi. Să nu uităm să-i iubim pe sfinţi, să-i cinstim şi să-i chemăm oricând în ajutor, pentru că sunt grabnic ajutători şi rugători la Dumnezeu pentru noi.