Sfantul Serafim de Sarov. O biografie Spirituala

25,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Sfantul Serafim de Sarov

Sfântul Serafim de Sarov s-a născut în 1759, în orașul Kursk, dintr-o familie de negustori. A început viața monahală în mănăstirea Sarovului, la vârsta de 19 ani. A fost tuns monah când avea 27 de ani și, curând după aceea, hirotonit diacon. La 34 de ani a fost hirotonit preot și a fost numit duhovnic al mănăstirii de maici Diveevo. În același timp, a primit și binecuvântarea pentru a începe o viață de pustnic în pădurea ce înconjoară Sarovul. Trăia într-o cabană mică, dăruindu-se în întregime rugăciunii, postului și citirii Scripturii și a scrierilor Sfinților Părinți. Sfântul Serafim obișnuia să meargă la mănăstire duminicile pentru a primi Sfânta Împărtășanie; apoi se întorcea în pădure.

Sfântul Serafim de Sarov in 1825 s-a întors la chilia sa din pădure, unde primea mii de pelerini din întreaga Rusie. Fiindu-i dat darul înainte-vederii, Sfântul Serafim de Sarov, făcătorul de minuni, oferea tuturor mângâiere și povețe. Sfântul Serafim a răposat la 2 ianuarie 1833, îngenuncheat fiind în fața icoanei Născătoarei de Dumnezeu.
Povețe

“Dobândirea Duhului Sfânt este adevăratul scop al vieții creștine, în timp ce rugăciunea, postul, pomenile și alte fapte bune făcute din dragostea de Hristos, sunt doar mijloace ale dobândirii Duhului Sfânt.”

“Dobândește harul Duhului Sfânt și prin practicarea celorlalte virtuți, de dragul lui Hristos. Fă negoț duhovnicesc cu ele; fă negoț cu acelea care îți aduc profitul cel mai mare. Strânge capital din belșugul harului lui Dumnezeu, adună-l în banca cea veșnică a lui Dumnezeu, care îți va aduce dobânda nematerialnică, nu patru sau șase procente, ci sută la sută pentru o monedă duhovnicească și chiar nesfârșit mai mult decât atât. De pildă, dacă rugăciunea și privegherea îți dau mai mult har de la Dumnezeu, roagă-te și priveghează; dacă postirea îți dă mult din duhul lui Dumnezeu, postește; dacă milostenia îți dă mai mult, fă pomeni. Măsurați fiecare virtute făcută din dragoste pentru Hristos în acest fel.”
Sfantul Serafim de Sarov Editura Agapis

Detalii

Descriere scurta
"Dobandesti duhul pacii si mii de oameni din jurul vostru se vor mantui". Acest cuvinte celebre ale Sfantului Serafim de Sarov rezumau nu numai invataturile sale duhovnicesti, ci si marea implinire a vietii sale. Prin post, lupte duhovnicesti, rugaciuni si smerenie, Sfantul Serafim a dobandit duhul pacii asa cum putini altii dinaintea sa l-au avut. Precum marii Parinti ai pustiei din vremurile de inceput ale crestinismului, el a stralucit ca un inger pamantesc si ca un om ceresc.
"Inchipuiti-va chipul unui om care va vorbeste luminat de razele orbite ale soarelui de la amiaza. Ii vezi miscarea buzelor, expresia ochilor, ii auzi glasul, simti ca cineva te tine de umeri; totusi nu-I vezi mainile, nu te vezi nici macar pe tine sau chipul celuilalt, ci doar o lumina orbitoare imprastiindu-se in jur pe o distanta de cativa metri si luminand cu sclipirea ei atat covorul de zapada care acoperea poiana din padure, cat si fulgii de zapada care cadeau peste mine si marele Batran. Va puteti inchipui slava in care ma aflam! "
N. A. Motovilov (din capitolul VIII)
Aceasta biografie spirituala reprezinta una dintre lucrarile de importanta majora scrisa de binecunoscutul erudite Ortodox, Arhimandritul Lazarus Moore. I-au trebuit peste 20 de ani pentru a scrie aceasta carte care cuprinde viata Sfantului Serafim, cea mai cuprinzatoare si mai emotionanta biografie a marelui sfant si facator de minuni din Sarov publicata vreodata. Ai sentimental ca insusi Sfantul Serafim I-ar fi incredintat-o parintelui Lazarus Moore.
Cuprins:

Introducere
Capitolul I - Sub acoperisul casei materne
Capitolul II - Pe drumul cãtre Sarov
Capitolul III - Fratele Prohor
Capitolul IV - In schima îngereasca
Capitolul V- Sihastria îndepartata
Capitolul VI - Pustnicia (retragerea înpustnicie)
Capitolul VII - Pe calea desavarsirii
Capitolul VIII - O minunata descoperire facuta lumii
Capitolul IX - Sunt chinurile iadului o realitate?
Capitolul X - Parinte si staret duhovniceasc
Capitolul XI - Monahismul si lumea
Capitolul XII - Mirenii si casatoria
CapitoM XIII - Evlavia in lume
Capitolul XIV - Indrumator de suflete plin de bucurie duhovniceasca
Capitolul XV - Mare fãcãtor de minuni
Capitolul XVI - Prezicerile Sfântului Serafim
Capitolul XVII - Aparitia Maicii Domnului cãtre Sfântul Serafim
Capitolul XVIII - Ultimul an al vietii Sfântului Serafim, fericitul sau sfârsit si înmormântarea
Capitolul XIX - Ajutor suprafiresc si vindecari minunate dobândite prin mijlocirea Sfântului Serafim dupa moartea sa
Capitolul XX - Canonizarea
Capitolul XXI - Legatura dintre cer si pamânt