Vamile vazduhului si marturii despre existenta lor

8,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Vamile vazduhului si marturii despre existenta lor

CONVORBIREA CUVIOSULUI GRIGORE CU SUFLETUL SFINTEI TEODORA


Nedumerindu-mă eu dupã răposarea Cuvioasei Teodora ce sã se fi fãcut și petrecut cu ea, mã tot supãrau gândurile pentru dânsa, și mereu mã întrebam singur, socotind în sinemi:
„Oare în ce loc se va fi dus? La bine ori la rãu? Oare se va fi mântuit ori se va fi pierdut? și oare ce folos va fi aflat ea din slujba fãcutã cu credincioșie Pãrintelui nostru Vasile...?”


Acestea socotindu-le eu mereu, m-am dus la Sfântul și l-am rugat cu multã fierbințealã ca sã-mi spunã ceva despre dânsa și cum a răposat... Sf. Vasile mai întâi a tãcut și nu mi-a dat nici un rãspuns pentru dânsa.


Eu, însã întrebându-l neîncetat și supãrându-l cu aceasta, într-o zi îmi zise cu fațã veselã: „Fiule Grigore! voiești cu adevãrat sã vezi pe Teodora?“


Eu i-am rãspuns: „O, Pãrinte Sfinte! și cum o voi putea vedea, odatã ce dânsa s-a mutat de la noi, despãrțindu-se de cele vremelnice și ducându-se la cele veșnice?“


Sfântul mi-a zis: „Disearã o vei vedea, așa dupã cum ai cãutat-o de multe ori, și vei cunoaște aceea ce dorești, ca sã înceteze gândul care te supãrã mult pentru aceasta“.


Eu atunci mã miram și socoteam: cum, și unde oare aș vedea-o?!


Astfel, foarte mult mã supãra gândul, și doream s-o vãd. Aceasta însã mi se pãrea cu neputințã.


Sosind seara, m-am culcat în patul meu, dupã obicei, și am adormit. Atunci îndatã am vãzut un tânãr, care îmi zise: „Scoalã-te și vino degrab, îți poruncește Cuviosul Vasile, dascãlul tãu, care are sã se ducã acum la Teodora, dacã voiești cu adevãrat s-o vezi“.

Auzind eu acestea, îndatã m-am sculat și mi s-a pãrut cã m-am dus la locuința Sfântului, însã nu l-am aflat. Întrebând eu acolo, mi s-a spus cã s-a dus sã vadã pe Teodora, care mai înainte îi fusese slujnicã.

Stând eu așa mâhnit cã nu l-am apucat acasã pentru a ne duce împreunã, unul din ai casei mi-a arãtat calea pe unde, sã mã duc la acel loc.

Alergând eu spre locul acela, mi se pãrea cã merg pe calea ce ducea la Biserica Preasfintei Nãscãtoarei de Dumnezeu în Vlaherna...

Vamile vazduhului si marturii despre existenta lor

Detalii

Editura
Autor
Protosinghel Nicodim Măndiță
Editura
Agapis
An apariție
2008
Format
A5
Pagini
128
ISBN
978-973-9434-15-7
Tip coperta
Brosata
Descriere scurta

Carte Inclusă în Pachetul promoțional:


Începutul Înțelepciunii - click aici


Și


Carte Inclusă în Pachetul promoțional :


Sănătatea conștiinței - click aici


Lupta împotriva lui Satan - click aici

Cine sunt diavolii si cum sa luptam impotriva lor - click aici

Despre Înfricoșata Judecată - click aici

Existenţa celor 24 de Vămi ale Văzduhului reiese destul de clar şi limpede şi din: Cuvântul de învăţătură, foarte folositor, al Sfântului Macarie Egipteanul. Acolo el arată că un Înger în chip călugăresc descoperindu-i printre altele, despre ieşirea sufletelor din trupurile lor, întâlnirea şi recunoaşterea dintre ele în viaţa viitoare, şi despre cele 24 de Vămi, unde îngerii se ceartă cu diavolii pentru fiecare suflet „Şi dacă vor fi - zice îngerul - mai frumoase si mai multe bunătăţile omului, sufletul aceluia îl iau îngerii şi-l suie din Vamă în Vamă, până îl trec cele 24 de Vămi...". Îngerul vorbind cu Sfântul Macarie mai departe, despre gâlcevile ce se fac între îngeri şi diavolii sălbatici, adaugă: „Şi tot aşa merge sufletul prin cele 24 de vămi, până la poarta cerului'. Apoi vorbind despre cei ce zavistuiesc, că se aseamănă cu luda Iscariotul care a vândut pe Hristos, adevereşte a treia oară existenţa celor 24 de Vămi, zicând.

- „Şi aşa merge sufletul la cer, prin cele 24 locuri (vămi) tot întrebându-se, pentru ca nimic necurat să nu intre în împărăţia Cerurilor...