Viata si minunile Sfintilor Tari Mucenici Romanov

16,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Viata si minunile Sfintilor Tari Mucenici Romanov.

Din pricina avansarii catre Ecaterinburg a trupelor cehe, care ar fi putut sa elibereze familia imperiala, in ziua de 16 iulie 1918, dupa miezul noptii (17 iulie), imparatul Nicolae al II-lea, imparateasa Alexandra Feodorovna, copiii lor, Olga, Tatiana, Maria, Anastasia si Alexei, precum si un grup de servitori fideli ai acestora, au fost impuscati mortal, in subsolul Casei Ipatiev.

Plutonul de executie, condus de bolsevicul Iacov Iurovski, a implinit un ordin primit de la Lenin. Se crede ca cei care au executat ordinul nu erau soldati rusi, ci maghiari, deoarece ar fi existat posibilitatea ca rusii sa nu traga in fostul imparat. Aceasta asasinare a fost, de fapt, o razbunare a lui Lenin impotriva familiei imperiale, dupa condamnarea la moarte a fratelui sau, Alexandru Ulianov, in urma unei tentative a acestuia de asasinare a tarului Alexandru al III-lea, in anul 1887.

In aceeasi noapte, cinstitele trupuri ale familiei Romanov au fost aruncate intr-o veche mina, numita „Patru Frati”. In dimineata urmatoare, insa, cand zvonul despre asasinarea familiei imperiale si locul parasirii trupurilor s-a imprastiat prin oras, cel care a condus plutonul de executie, anume Iurovski, a luat trupurile acestora si a pornit cu ele spre un alt loc, necunoscut. Pe soseaua Kroptiaki insa, la numai 19 kilometri de Ecaterinburg, camionul s-a defectat, iar acesta a schimbat planul: a sapat o groapa comuna, de forma patrata, a aruncat in ea trupurile neinsufletite, a turnat acid sulfuric pe chipurile acestora, dupa care a stivuit peste ele mai multe traverse de cale ferata.

La scurt timp dupa desfiintarea Uniunii Sovietice, cinstitele trupuri ale Romanovilor au fost aflate si identificate, in mod oficial. Acest lucru a fost posibil datorita unui raport secret al lui Iurovski, descoperit prin anul 1980, insa publicat abia in anul 1992. Identificarea oficiala a fost posibila prin realizarea testelor ADN. Trupul lui Alexei si al unei surori a acestuia nu au fost insa aflate. Potrivit raportului secret amintit, acestea au fost arse langa locul de ingropare, iar cenusa a fost aruncata in pamant. In cele din urma, in data de 17 iulie 1998, cinstitele trupuri au fost inmormantate in cripta familiei Romanov, aflata in Catedrala Sfintii Petru si Pavel.

 

Viata si minunile Sfintilor Tari Mucenici Romanov

Detalii

Descriere scurta

Sfintii Tari Mucenici Romanov: Imparatul Nicolae al II-lea, Imparateasa Alexandra, alaturi de copiii lor Marile Ducese Olga, Tatiana, Maria si Anastasia si Tareviciul Alexei sunt un model de familie crestina cu o adanca traire duhovniceasca. Ei au urcat impreuna calea Crucii spre inaltimile sfinteniei.

Marea lor noblete sufleteasca este foarte bine surprinsa intr-una dintre scrisorile Marii Ducese Olga:

Tatal meu a dorit sa transmiteti tuturor acelora care i-au ramas credinciosi, ca si aceia la randul lor sa spuna celor pe care ii cunosc si au incredere in ei, sa nu caute sa-l razbune. El i-a iertat pe toti si se roaga pentru toti si vrea doar sa tineti minte ca raul care exista acum in lume va avea forta si mai mare, insa raul nu poate sa invinga raul, ci numai dragostea poate aceasta.