Lectia de iubire

30,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Lectia de iubire

Lectii de iubire putem primi in viata de la cine te astepti mai putin. Chiar si cu unele probleme de sanatate copiii ne pot invata multe lucruri, dar cea mai importanta este iubirea!

Copilul cu sindrom Down, o lecţie de credinţă, nădejde şi dragoste

Familia tradiţională este foarte importantă, cum sunt şi valorile creştine. Nu pentru că aşa spune Biserica, ci pentru că se vede în societate. Fugim cât putem de limite şi responsabilităţi şi vrem libertate, însă ne dăm seama că e un adevărat paradox: cu cât avem mai multe posibilităţi de a alege, cu atât mai puţine avem de câştigat. Părinţii copiilor cu dizabilităţi ştiu cel mai bine, când sunt puşi în faţa alegerii: copilul sau avortul, iubire sau respingere.

Copiii au nevoi similare, de la afecţiune până la socializare. Ei ne arată că mai presus de trup este sufletul, care trebuie îngrijit corespunzător, iar un defect fizic sau de natură intelectuală nu împiedică înflorirea sufletului. Creşterea unui copil cu Sindrom Down este minunată şi uimitoare în acelaşi timp, pentru că asta se întâmplă, în general atunci când eşti părinte. O astfel de problemă te face să conştientizezi faptul că nu abilităţile copilului construiesc dragostea unei mame, ci abilitatea ei de acceptare şi dăruire.

Când sufletul e plin de iubire, egoismul nu mai are loc

A creşte un copil cu nevoi speciale este uneori mai greu, alteori mai puţin greu. Dar asta este valabil pentru orice copil şi, în momentul în care conştientizezi acest lucru, totul devine mai uşor. Copiii cu nevoi speciale nu sunt fiinţe care suferă de o anumită boală, ci sunt fiinţe speciale, care fac lucrurile diferit de ceilalţi. Şi cine poate să aducă argumente mai solide decât o mamă cu zece copii, fiecare special în felul lui. Daiana, al şaselea copil, s-a născut cu Sindrom Down, dar asta nu i-a făcut pe părinţi să o privească sau să o trateze altfel decât pe ceilalţi. De fapt, ei nici nu şi-au dat seama că ceva nu este în regulă cu fata până în momentul în care au fost nevoiţi să o integreze în colectivitate.

Daiana este iubită de Dumnezeu, care I-a dăruit o familie numeroasă, iubitoare, muncitoare, în sânul căreia va găsi întotdeauna sprijinul de care are nevoie. Familia ei se află în evidenţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care, prin Departamentul ProVita, desfăşoară programul Familia – „Sfântul Stelian, prin care se încearcă ajutorarea şi sprijinul familiilor cu cel puţin opt copii din Arhiepiscopia Iaşilor. Şi, de câte ori vom avea ocazia, vom încerca să împărtăşim şi altora frânturi din viaţa unor oameni care pot fi consideraţi exemple de primitori ai darurilor lui Dumnezeu.

 

Lectia de iubire

Detalii

Categorii
Editura
Descriere scurta

Prezentare:


 

Romanul urmărește parcursul lui Radu Ponor, un tânăr intelectual atins de fatalitate prin injectarea virusului HIV în copilărie, într-un orfelinat din perioada anilor ’90. Zbuciumul lui, revolta împotriva lui Dumnezeu atotcreatorul, intensitatea întâlnirii cu foști colegi din leagănul de copii, cu părinții biologici, dar și cu iubirea vieții lui, de care îl desparte prăpastia bolii, sunt fin analizate de-a lungul acestei povești tumultoase. Trăirile lui și ale celorlalte personaje sunt atât de bine redate, încât îl prind pe cititor captiv în această poveste în care Dumnezeu bate necontenit, delicat, la poarta inimii.